Hangi sözler hakarete girmez?
Kaba hitap ve kaba sözler ve ifadeler. Örneğin, bir kişiye karşı “ahlaksız”, “ahlaksız”, “sen kimsin”, “senin ne olduğunu biliyorum” gibi ifadeler kaba sözler/söylemlerdir ve hakaret suçu oluşturmaz. Sadece saldırgan sözler ve ifadeler.
Ahmak demek hakaret sayılır mı?
“İdiot” veya “moron” gibi olumsuz sıfatların doğrudan diğer tarafa atfedilmesi küfür eylemini oluşturur. Suçun mağdurun huzurunda işlendiği kabul edilebilmesi için, bir aracıya ihtiyaç duyulmadan doğrudan görülmüş ve duyulmuş olması gerekir.
Dangalak demek hakaret mi?
🟢Aptal kelimesi hakaret değildir. Yargıtay 4. Ceza Dairesi. Dayanak: 2021/22328.
Hanzo hakaret mi?
“Çeneniz çok düşük, sesiniz çok yüksek.” ifadesinin bir hakaret değil, kaba ve nezaketsiz bir hitap şekli olduğu tespit edilmiştir. (Yargıtay 18. CD. E: 2015/9261 K: 2015/8179 T: 19.10.
Hangi laf hakaret sayılmaz?
“Kahretsin”, “Cehenneme gidiyorsun”, “Tanrı’dan bul”, “Allah sana hak ettiğini versin”, “Allah canını alsın”, “Tanrı sana bildiği gibi davransın”, “Umarım yarını göremezsin” gibi küfür niteliğindeki kelime ve ifadeler Yargıtay tarafından hakaret olarak kabul edilmiyor.
Bok demek hakaret mi?
Hakaret teşkil eden eylemler sözlü olarak yapılabileceği gibi yazı, şekil, resim, el işareti veya yüz ifadesiyle de yapılabilir. Örneğin, bir kişinin masasına insan dışkısı koymak veya birinin yüzüne tükürmek hakaret teşkil eder. Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez.
Çakal demek hakaret mi?
Yargıtay’a göre, ayı, çakal, koyun, köpek yavrusu, eşek, fare, canavar, köpek, katır, tazı, öküz, sığır, tay, kaplumbağa ve yılan kelimeleri hakaret suçunu oluştururken, akrep, aslan, baykuş, çekirge, dinozor, domuz, fil, horoz, maymun, tavuk, sinek veya kuzu kelimeleri hakaret suçunu oluşturmuyor.
Mal mısın demek hakaret mi?
Cumhuriyet savcısı, “mal” kelimesinin hakaret değil, “kaba bir söz” olduğunu değerlendirdi.
Dallama kelimesi hakaret midir?
Bu arada “pussy” kelimesi de hakaret olarak algılanıyor.
Kaşar kelimesi hakaret sayılır mı?
Saldırgan bir sıfat olarak, kashar kelimesi ahlaksız anlamına gelir. Birine koşer demek, onuruna zarar verebilecek ve toplumda kötü bir vicdan yaratabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, kashar bir hakaret suçu teşkil eder.
Gerizekalı lafı hakaret mi?
Birine “aptal” demek hakaret midir? Aptal kelimesi Türkiye’de sıklıkla aşağılayıcı bir kelime olarak kullanılır. “Aptal” kelimesi bir kişinin onur ve haysiyetine zarar verebilecek bir kelimedir. Bu nedenle, “aptal” kelimesi diğer tarafın onuruna zarar veriyorsa hakaret suçu oluşturur.
Lavuk demek hakaret mi?
Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nin 2022/8676 sayılı kararına göre, “LAVUK” ifadesi hakaret değildir. İstediğiniz kişiye rahatlıkla “LAVUK” diyebilirsiniz.
Amk yazmak suç mu?
Çünkü burada da fail, mağdurun onur ve haysiyetini ihlal etmeyi amaçlamaktadır. – “Aq”, “amk”, “mk” gibi sosyal medya kısaltmaları da hakaret suçunu oluşturmaktadır. Ayrıca “bitch” ve “s*lak” gibi yıldız işaretiyle işaretlenmiş fontlar hakaret suçunu engellememektedir.
Geber demek hakaret mi?
Günlük hayatta aşağılayıcı ve incitici olsa da, karaktersiz, baş belası, alçak, kukla, öl, öl, kibirli olma, sen adam değilsin, adamsan başarırsın, cahil, açgözlü, kurnaz, basit, köylü, haydut, sen adam değilsin, kaba, defol, korkak, sanatçı, serseri, nahoş, fanatik, kaba, canavar, öl, mal, hilekar, korkak, hain, …
Çirkef hakaret mi?
“Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi sözler hakaret değildir. Özet: “Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi sözler birine hitap etmenin kaba ve nezaketsiz bir yoludur ve hakaret oluşturmaz.
Hangi sözler tehdite girer?
Bir tehdidin gerçekleşmesi için “nesnel” olarak ciddi nitelikte olması gerekir. Başka bir deyişle, söylenen sözler ve gerçekleştirilen davranış mağdurda ciddi bir korkuya neden olacak kadar yeterli ve uygun değilse, bir tehdit suçunun işlendiği söylenemez.
Kısaltılmış küfür hakaret sayılır mı?
Burada vardığımız sonuç, yorum veya paylaşımın kısaltılmasının hakaret suçunu oluşturması ihtimalini ortadan kaldırmadığıdır.
Hangi küfür hakaret sayılır?
“Hırsız”, “rüşvetçi”, “kötü”, “dolandırıcı” gibi kelimeler de hakaret suçunu oluşturur. “Eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de hakaret oluşturur. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar hakaret oluşturur.
Birine çakal demek hakaret mi?
Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.